Kytnár ďalšou posilou Slovana Bratislava, zmluvu podpísal do apríla 2015

23.05.2012 Bratislava

Bratislava 23. mája (TASR) - Novou posilou HC Slovan Bratislava v sezóne 2012/2013 bude člen širšieho reprezentačného kádra, 23-ročný stredný útočník Milan Kytnár. Zmluvu s "belasými" podpísal na tri roky do 30. apríla 2015, informovalo vedenie klubu prostredníctvom tlačovej správy.

Kytnár je odchovancom topoľčianskeho hokeja, ktorý dal Slovanu i slovenskej reprezentácii takých skvelých hráčov, akými sú Miroslav Šatan, Ľubomír Višňovský alebo Radoslav Hecl. Za Topoľčany nastupoval v dorasteneckých, juniorských aj seniorských ligách. Medzi seniormi debutoval už ako šestnásťročný.

V lete roku 2007 Kytnára ako najlepšieho Slováka draftoval tím NHL Edmonton Oilers v 5. kole z celkového 127. miesta. Za tento klub nastúpil nedávno – 11. januára 2012 – aj na svoj doteraz jediný zápas v najlepšej lige sveta.

Medzitým si Kytnár vyskúšal juniorskú WHL v kluboch Kelowna Rockets, Saskatoon Blades a napokon Vancouver Giants. Od sezóny 2010/2011 pôsobil v profesionálnej AHL v poprednom klube Oklahoma City Barons a striedavo aj v nižšej ECHL v mužstve Stockton Thunder. Uplynulú sezónu dohral v najvyššej fínskej súťaži v klube HPK Hämeenlinna.

Kytnár prešiel aj mládežníckymi reprezentačnými výbermi Slovenska. V roku 2007 reprezentoval Slovensko na MS do 18 rokov. O dva roky neskôr bol členom úspešného Mikešovho výberu do 20 rokov, ktorý na MS 2009 v Kanade obsadil 4. miesto, pričom Kytnár bol druhým najproduktívnejším hráčom hneď po Tomášovi Tatarovi. Kytnára si do širšieho reprezentačného výberu pred MS vo Fínsku vybral tréner Vladimír Vůjtek a absolvoval s ním 6 prípravných zápasov.
 

Vyberte región